Olomouc se rozezní Láskou k dětem. Benefiční koncert podpoří Dětskou kliniku FN Olomouc

15. 1. 2024

Ve čtvrtek 22. února se v olomoucké Redutě uskuteční Valentýnský benefiční koncert. Velebí lásku k dětem a děti i podpoří. Konkrétně malé pacienty z Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Na koncertě vystoupí Natálie Tichánková s kapelou 4GOOD, Moravská filharmonie Olomouc a hosté Peter Cmorik, Renata Drössler a dětský pěvecký sbor Pelčata při ZŠ Štěpánov. Ti všichni pod dirigentskou taktovkou Jana Kučery, za moderace Marka Bergera.

Do tohoto kulturního počinu se zapojuje Olomouc v celé své pestrosti. Ať už se jedná o jednotlivce či městské instituce. Všichni přiložili své dobré srdce bez nároku na honorář, či jakoukoliv jinou odměnu, a darovali to nejlepší ze sebe. Těšit se můžete na hudbu, zpěv i tanec, a pestrou směsici žánrů od autorské tvorby, melodií muzikálových až po ty filmové.

„Moravská filharmonie se spojila s předními olomouckými hudebníky – zpěvačkou Natálií Tichánkovou a muzikanty z kapely 4GOOD, abychom společně zahráli pro Olomouc a pomohli dobré věci. Koncert bude unikátní nejen svým obsahem a zážitkem, ale také pomocí, která je určena těm nejmenším,“ uvádí Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie Olomouc.

„Přála jsem si vytvořit akci takovou, na níž bychom si s kapelou mohli nejen zahrát a zazpívat, ale zároveň pomohli dobré věci. Naštěstí mám kolem sebe lidi se srdcem na pravém místě. Požádala jsem Ivetu Gronskou, aby se ujala mé myšlenky a ta následně oslovila Jonáše Harmana, ředitele Moravské filharmonie Olomouc. Doufám, že tato benefice zahájí novou tradici a pomůžeme každým rokem. Zároveň doufám, že naší myšlence bude kromě našich fanoušků otevřená i široká veřejnost, která dětem zamává z plného sálu a spolu s námi vytvoří kouzelnou a nezapomenutelnou atmosféru. Těšíme se na vás,“ zve zpěvačka a herečka Natálie Tichánková.

„Věřím, že nás děti v nemocnici uslyší. Rádi bychom dobrým úmyslem přinesli onen pomyslný další zvonek do zvonkohry, která se jim jednou rozezní na jejich cestě zpátky domů. Přejeme všem dětem, aby jim bylo do zpěvu a brzy se uzdravily. Velmi si vážíme jejich rodin a všech zdravotníků, kteří o ně s láskou pečují. I pro ně je tento koncert určený. Bylo pro mne radostí mu vdechnout spolu s ostatními život,“ dodává Iveta Gronská, produkční koncertu.

Více informací a vstupenky na www.mfo.cz.

Chcete podpořit Dětskou kliniku FN Olomouc? Darovat můžete již nyní ZDE.